2017
Nyheder

Kirken i sommerlandet: Friluftsgudstjenester

I sommermånederne kan du blandt andet komme til gudstjeneste ved Den tilsandede Kirke, på stranden i Tversted og ved Hirtshals Fyr. Se flere arrangementer her.

Sillerslev Havn

I forbindelse med Havnefesten på Sillerslev Havn holdes der gudstjeneste i teltet på havnen ved sognepræst Trine Gjørtz. Efter gudstjenesten er der kaffe og kagebord. Det plejer at være en velbesøgt gudstjeneste.

Dato: 9. juli 2017
Tidspunkt: Kl. 13.30-14.30
Sted: Sillerslev Havn

Kettrup Kirketomt

Kettrup havde sin egen kirke frem til 1587, i dag er det markeret med sten hvor kirken ligger på Pernillevej. Den 16. juli afholder pastoratet sin gudstjeneste netop her. Medbring gerne klapstole og kaffe til bagefter.

Dato: 16. juli 2017
Tidspunkt: Kl. 14.00-15.00
Sted: Kettrup Kirketomt

Hirtshals Fyr

Friluftgudstjeneste ved Fyret Sognepræst Aksel Lindy Toft holder prædiken og Peter og Lene Krogh spiller. http://www.hirtshalssogn.dk/event/3218832 
Medvirkende: Aksel Lindy Toft

Dato: 23. juli 2017
Tidspunkt: Kl. 14.00
Sted: Hirtshals Fyr

Abildgård Kirke, Frederikshavn

Udendørs højmesse. Alle velkomne.

Dato: 23. juli 2017
Tidspunkt: Kl. 10.30-11.30
Sted: Abildgaard Kirke, Frederikshavn

Tversted Strand

Tversted og Uggerby Sogne arrangerer i samarbejde med Tversted Bjærgelaug udendørsgudstjeneste på Tversted Strand. Folkland-trioen medvirker, og efter gudstjenesten kan der købes kaffe med hjemmebag i Bådehuset.

Dato: 6. august 2017
Tidspunkt: Kl. 19.30-20.30
Sted:Tversted Strand 

Den tilsandede kirke, Skagen

Sct. Laurentius-dagen markeres med en vandring fra Den tilsandede kirke til Skagen kirke, og da dagen i år falder på en torsdag begynder vi med en almindelig friluftsgudstjeneste ved Den tilsandede kirke. Herefter vandrer vi ad den gamle kirkesti ind til byen og gøre undervejs ophold i Den svenske sømandskirke. Vi slutter med aftensang i Skagen kirke og kaffe i kirkens sakristi. Sindal Brassband vil følge med og spille, når vi synger. Transport tilbage til Den tilsandede kirke vil blive arrangeret på dagen.

Dato: 10. august 2017
Tidspunkt: Kl. 19.30
Sted: Den tilsandede kirke (slutter i Skagen kirke)

Tødsø Kirke

Friluftsgudstjeneste ved Joan Amalie Holck i i præstegårdshaven. Medbragt frokost kan nydes efter gudstjenesten.

Dato: 20. august 2017
Tidspunkt: Kl. 10:30
Sted: Tødsø Kirke

Vokslev Kalkgrav

Nibe-Vokslev menighedsråd står for friluftsgudstjeneste i Vokslev Kalkgrav, hvor Nibe Blæserne medvirker. Efter gudstjenesten serveres grillpølser, brød og kartoffelsalat.

Dato: 20. august 2017
Tidspunkt: Kl. 11.00-12.00
Sted: Vokslev Kalkgrav

Valsted

Friluftsgudstjeneste i Valsted ved Annemette Kamp Nielsen

Dato: 20. august 2017
Tidspunkt: Kl. 11.00-12.00
Sted: Valsted

Bratbjergsøerne

Friluftsgudstjeneste ved sognepræst John Kristensen med efterfølgende underholdning og en let grillanretning - drikkevarer skal man selv medbringe.

Dato: 27. august 2017
Tidspunkt: Kl. 16.00
Sted: Bratbjergsøerne

Mulbjergene

Kom til gudstjenesten i Muldbjergene med festlig musik og forhåbentlig godt vejr. Jakob Skov Søndergaard (saxofon) deltager sammen med organist Ole Sloth, og de vil sammen bidrage med musikalske indslag under gudstjenesten.

Sangene og musikken lyder bare smukkere ude under Guds åbne himmel, og der er noget særligt over at mærke solens stråler, imens velsignelsen lyses. I tilfælde af dårligt vejr, afholdes gudstjenesten i stedet i Dokkedal Kirke.

Dato: 27. august 2017
Tidspunkt: Kl. 19.00
Sted: Mulbjergene

Lundby Legeplads

I samarbejde med Børne- og Ungdomsudvalget i Lundby inviteres også i år til børne- og familiegudstjeneste på legepladsen i Lundby. Der er faste borde og bænke, men medbring gerne stol og evt. en hynde. Efter gudstjenesten er der mulighed for at få lidt at spise.

Dato: 27. august 2017
Tidspunkt: Kl. 11.00
Sted: Lundby Krat

Egelund

Rostrup menighedsråd indbyder til den traditionelle gudstjeneste i Egelund, hvor træerne sørger for skygge og teltdugen sørger for tørvejr. Endnu engang skal vi nyde Bruno Borellas dejlige harmonika og mon ikke han vil vride en lækker vals af den efter gudstjenesten, hvor menighedsrådet indbyder til fællesspisning - helt sikkert et måltid, som vil tiltale både ung og gammel.

Dato: 27. august 2017
Tidspunkt: Kl. 16.00
Sted: Egelund

Fruerlundparken 

Traditionen tro afvikler menighedsrådene i Visborg, Skelund, Als og Øster Hurup en friluftsgudstjeneste i Fruerlundparken. Denne gang suppleret med familiehygge i den store fine park - arrangeret i samarbejde med Boldklubben Viking, Olympia. Als Gymnastikforening samt Als Spejderne og FDF fra Øster Hurup. Det er en dejlig tradition, som vi igen i år forsøger at følge op. Der er gudstjeneste kl. 19:00, og derefter er der som sædvanlig kaffe (og masser af snak) Vi føler os priviligerede ved, at der i vort område ligger en stor og velplejet park, som mange frivillige gør et stort stykke arbejde for at passe og få til at se pæn ud. Derfor vil vi i år forsøge at åbne parken for familierne kl. 16:00, så alle får en mulighed for at opleve den store og smukke park. For at lave så god en eftermiddag som muligt er foreningerne gået ind i det. Der bliver mulighed for forskellige aktiviteter, som f.eks. hoppeborg, oppustelig fodboldbane, bage snobrød orienteringsløb i stil med arrangementerne på kirkegårdene i påsken m.m. Vi tænder grillen, som man kan bruge til den medbragt mad. Vi sætter nok også en pølsevogn op, så det bliver muligt at købe sodavand, sandwich o.lign. Vi håber at rigtig mange familier vil komme med madkurven og sammen med hinanden få en hyggelig eftermiddag i parken. Vi er taknemmlige over, at foreningerne er gået ind i arrangementet, for derved har vi netop muligheden for at skabe en god og hyggelig eftermiddag og aften, hvor vi på tværs af generationerne kan hygge os sammen. Kom og vær med.

Dato: 27. august 2017
Tidspunkt: Kl. 19.00
Sted: Fruerlundparken, Øster Hurup

Binderup Kirke

Friluftsgudstjeneste ved Missionshuset.

Dato: 13. august 2017 
Tidspunkt: Kl. 10.30
Sted: Binderup Kirke

Skudehavnen, Aalborg

Vesterkær Kirke arrangerer friluftsgudstjeneste ved Skudehavnen.

Dato: 3. september 2017
Tidspunkt: Kl. 11.00
Sted: Skudehavnen, 9000 Aalborg, Danmark

Nykøbing Mors  

Friluftsgudstjeneste ved sognets præster ved Nykøbing Mors Kirke.

Dato: 3. september 2017
Tidspunkt: Kl. 10:00 - 11:30
Sted: Nykøbing Mors Kirke