2017
Nyheder

”Jeg er blevet mere forankret i min tro”

Hans Buus, 60, betegner sig selv som en nysgerrig kulturkristen, der går til teologisk voksenundervisning slet og ret for at blive klogere på kristendommen.

"Mit personlige udgangspunkt var, at jeg gerne ville religionsdialog. Og for at kunne indgå kvalificeret i den dialog blev jeg nødt til at tilegne mig mere viden om min egen religion" - Hans Buus, 60 år, kursist ved Teologisk Voksenundervisning (Foto: Colourbox)

Hans Buus, familieplejer fra Mou, glæder sig til at tage hul på en ny sæson med teologisk voksenundervisning. Forude venter otte lørdage med spændende indhold og herligt samvær. Sådan nogle dage, man ønsker aldrig slutter, fortæller han.  

Han og et par bekendte startede som kursister for otte år tilbage. Nogle er faldet fra, men ikke Hans.  

”Min fornemmelse er, at folk går i gang af forskellige grunde. Mit personlige udgangspunkt var, at jeg gerne ville religionsdialog. Og for at kunne indgå kvalificeret i den dialog blev jeg nødt til at tilegne mig mere viden om min egen religion."

Og interessen er kun vokset gennem årene. 

”Mit forhold til kristendommen og kirken er uden tvivl blevet styrket. Jeg har fået en anden fortrolighed med stoffet og er blevet mere forankret i min tro."

Og så er han begyndt at gå mere i kirke.

”Jeg har i dag en helt anden oplevelse, når jeg går til gudstjeneste. Det giver langt mere mening for mig."

For alle voksne i Aalborg Stift

Teologisk Voksenundervisning har været et tilbud i stiftet gennem 20 år og undervisningen foregår primært i Folkekirkens Hus i Aalborg. Foreningen tiltrækker kursister fra hele Nordjylland, sidste sæson talte omkring 180 tilmeldte.

”Meningen med det er, at kursisterne får en god og solid viden om, hvad kristendom er. Så de bliver - lad os kalde det "myndige" - i samtalen om at forstå vores liv og kultur," fortæller Niels Christian Kobbelgaard, domprovst og formand for Teologisk Voksenundervisning.

Undervisningsforløbet, der strækker sig fra oktober til marts, omfatter de fleste af de fag, der undervises i på de teologiske fakulteter i Århus og København.   

Lærerne er teologer eller andre med akademisk baggrund. I den kommende sæson underviser Iben Aldal, Anette Melbye Madsen, Lisbeth Michelsen, Niels Grymer, Mikael Byrial Jensen, Jørgen Jørgensen, Jens-Peter Olsen, Hanne Dahl, Christian Krüger og Folmer Toftdahl-Olesen. På fjerde årgang er planlagt foredrag med en række anerkendte teologer.

Den nye sæson i Teologisk Voksenundervisning skydes i gang med Teologiens Dag den 22. september. Første kursusgang er den 7. oktober. 

Bemærk: Tilmeldingsfrist den 21. september (18. september for deltagelse i Teologiens Dag)

Om Teologisk Voksenundervisning

Teologisk Voksenundervisning i Aalborg Stift drives som aftenskole i henhold til lov om støtte til folkeoplysning. Undervisningsgebyret for sæson 2017 - 2018 er 1.150 kroner pr. deltager. Pensionister bosat i Aalborg kommune kan deltage til reduceret pris, 700 kroner. Deltagere fra andre kommuner må søge egen kommune om evt. tilskud.


Se uddybende information om kurser og tilmelding her (åbner som pdf) 

Klogere på kristendommen?

Der findes i Aalborg Stift også andre muligheder for at fordybe sig i kristendommen. Eks. Teologisk Voksenundervisning i Hjørring samt Kirkehøjskolen på Mors. Hiv fat i din lokale sognepræst og forhør dig om undervisningstilbud, forelæsninger, sogneaftner mm. i dit nærområde.