2017
Nyheder

Indstilling til 'Årets Kirkefrivillig' 

Hvem skal være 'Årets Kirkefrivillig 2017'? Det er nu tid til at indstille kandidater.

Ægteparret Kjeld og Birte Fjorback blev kåret som "Årets Kirkefrivillige 2016" og blev hædret i folkekirkens telt på Nibe Festival, hvor de har været aktive frivillige gennem 11 år.

Det er igen tid til at indstille den eller de kirkefrivillige, som gør en særlig indsats. Prisen, der er indstiftet af biskoppen, uddeles for at anerkende det store frivillige engagement, der er i folkekirken i Aalborg Stift. Sidste år modtog ægteparret Birte og Kjeld Fjorback prisen, som de fik overrakt i et propfyldt Kirketelt på Nibe Festival:

“Frivilligt arbejde er en væsentlig del af folkekirkens dna. Derfor er valget af Birte og Kjeld Fjorback som årets kirkefrivillige et godt valg, fordi de netop repræsenterer dette. De udfylder en væsentlig plads i Kirketeltet og deres indsats for unge mennesker på Nibe Festival kan ikke overvurderes,” sagde Henning Toft Bro i forbindelse med overrækkelsen.

LÆS OGSÅ: Årets Kirkefrivillige hædret på Nibe Festival

Dommerkomiteen består igen i år af biskoppen, Nibe Festivals leder Peter Møller Madsen og sognepræst og mediekonsulent Christian Roar Pedersen. De kårer sammen vinderen, som inviteres på bispegården til prisoverrækkelse sammen med medlemmer af menighedsrådet.
 
LÆS OGSÅ: Familieliv og frivillighed følges af for årets kirkefrivillig

Ud over æren modtager vinderen af Årets Kirkefrivillig 2017 et diplom samt en skulptur af kunstner og præst Benny Vindelev. Menighedsrådet modtager ligeledes et diplom, som kan hænges op i kirken/sognegården.

Det er i år tredje gang, prisen uddeles. Foruden Birte og Kjeld Fjorback, Nibe,
har Anna Marie Rask, Thisted, været udnævnt.

OBS: Bemærk tidsfristen for indstillinger er den 15. september 

Sådan nominerer du din kandidat

  • Send en mail med kandidatens fulde navn og anfør hvilket sogn, personen er tilknyttet. Beskriv kort, hvad din kandidat er engageret i, og hvorfor du mener, personen fortjener at vinde.
  • Send en mail til aalborgstift@gmail.com - skriv Kirkefrivillig i emnefeltet - senest fredag den 15. september 2017.