2017
Nyheder

Her skal børnene ikke præstere

I Brønderslev Kirkes Sommerskole lærer børnene, at kærlighed, familie og venskaber er det vigtigste i verden.

55 børn i alderen 5-12 år lytter opmærksomt, når Kirke- og kulturmedarbejder Inge Bech Hansen læser Bibelfortællinger højt på årets sommerskole i Brønderslev Kirke.

For de 5-12-årige er Gud langt fra kedelig. Det bekræfter antallet af tilmeldinger til årets Sommerskole i Brønderslev Kirke.

Interessen for kirkens sommerskole er vokset støt gennem årene, og i år topper deltagerantallet med 55 børn, fortæller Inge Bech Hansen, kirke-kulturmedarbejder i Brønderslev Kirke. Hun har været ansvarlig for sommerskolen i nu 10 sæsoner og det er første gang, hun har været nødsaget til at afvise nogen. Det kniber nemlig med ressourcerne, selvom en stor gruppe unge hjælper til. 

- Det er fantastisk med så stor opbakning, og jeg glæder mig over at kunne få lov til at være sammen med så mange skønne børn. Da jeg blev ansat kunne jeg godt mærke, at sommerskolen havde stor betydning for kirken og byen, så jeg er fortsat med stort set samme koncept som min forgænger, selvfølgelig med skiftende temaramme, forklarer Inge Bech Hansen.

Også et meningsfuldt fælleskab for unge

18 ungeledere i alderen 13-19 år er med til at planlægge sommerskolens tema og aktiviteter.

- Uden dem, ingen sommerskole, siger Inge Bech Hansen uden tøven.

De fleste har hjulpet til gennem en årrække. Det gælder eksempelvis for 19-årige Maria og Lukas på 16. Maria er for nylig flyttet fra byen, og Lukas har netop afsluttet 1.g. Begge kan berette om sjove oplevelser fra dengang, de selv gik i sommerskolen. Ved fortsat at være tilknyttet som ungeleder, har de kunnet holde fast i det fællesskab, kirken har givet dem.

  Lukas, 16 år, har været ungeleder på sommerskolen i 6 år. Han blev tilknyttet korpset af frivillige, da han selv blev "for gammel" til at være med som deltager. 

  - Vi hygger os rigtig meget sammen og Inge arrangerer også en aften kun for os, hvor vi spiser pizza og ser film, fortæller Lukas.

  - Når sommerskolen slutter om eftermiddagen, "hænger de unge ud i kirken", og jeg nyder at se, de har lyst til at være her, selv efter de har "fri", siger Inge Bech Hansen.

  Hun tilføjer, at ideen med ungelederne også handler om at give de unge en mulighed for at prøve sig selv af og påtage sig nye opgaver og ansvar. 

  Pendant til andre sommer-tilbud

  Der findes mange tilbud i den første uge af skolernes sommerferie, eksempelvis fodboldskole og sommersvømning. Her er den overordnede præmis, at børnene kan dygtiggøre sig inden for et felt. Og det er slet ikke hensigten med kirkens sommerskole, forklarer Inge Bech Hansen.

  - Hos os skal børnene ikke præstere, der er ikke krav om særlige forudsætninger eller at man er god til noget, her er rum til alle.

  Ifølge indbydelsen lyder formålet: "Det vigtigste er, at børnene finder ud af, at kærlighed, familie og venskaber er det vigtigste i hele verden."

  På årets hold er der et par enkelte diagnosebørn, og det er en væsentlig del af konceptet, at der skal være plads til alle, understreger Inge Bech Hansen.

  - Som ugen skrider frem bliver der skabt nye relationer på tværs af køn og alder og det er herligt at opleve, slutter hun.

  Sommerskolen tager udgangspunkt i fortællinger fra Bibelen, hvor der kobles forskellige aktiviteter på. Blandt andet kreative værksteder, musik og sang samt aktiviteter med bevægelse. Og så er der indlagt en dag til udflugt. I år har omdrejningspunktet været helte og heltinder.

  Om Sommerskolen

  Brønderslev Kirkes Sommerskole er et tilbagevendende tilbud for børn i 0.-5. klasse i den første uge af skolernes sommerferie. Aktiviteterne foregår mandag til fredag i tidsrummet 9-14.30.  Ugen afsluttes fredag eftermiddag med en gudstjeneste for forældre og bedsteforældre, hvor børnene optræder. Det koster 200 kroner at være med, som går til forplejning samt en dagsudflugt.


  Det er ikke kun Brønderslev Kirke, der i kommunen er aktive med sommerskole i kirkeligt regi. De4kirker har kørt med et lignende tilbud i flere år, mens Jerslev Kirke denne sommer afprøver konceptet for første gang.