2017
Nyheder

Guide: Friluftsgudstjenester

Mange kirker arrangerer fælles gudstjeneste til Kristi Himmelfart og Pinse. Find gudstjenester under åben himmel her.

Fra Kristi Himmelfart og frem er det sæson for udendørsgudstjenster og mange sogne har tradition for at arrangere fælles gudstjeneste i det fri. (Arkivfoto)

Kristi Himmelfartsdag, torsdag den 25. maj

Det grønne hjørne, Horne
Indvielsen af Det Grønne Hjørne i Horne finder sted Kristi Himmelfarts dag. Dagen indledes med familiegudstjeneste kl 10.00. Hvis man gerne vil sidde ned under gudstjenesten, som kommer til at vare ca. en halv time, så skal man selv medbringe en stol, et tæppe eller lignende. 

Hornekoret vil synge med på salmerne, og hornorkestret vil spille før og efter gudstjenesten og spille med på salmer og sange. 

Haverslev Havn, Fjerritslev
Havn, gudstjeneste, spillemænd og vafler. Lyder det ikke som en meget spændende måde at fejre Kristi himmelfartsdag på?
Vi byder velkommen i det grønne med udsigt til alt det blå på Haverslev 
Havn. Her vil vi holde gudstjeneste med lokale spillemænd som musikanter
og bagefter hygge os med vafler og kaffe fra havnens køkken.
Medbring en god stol, et varmt tæppe og en god ven eller hele familien Kristi himmelfartsdag 25. maj kl. 14.00 på Haverslev Havn.

Gudstjenesten er blevet til i samarbejde mellem Haverslev, Skræm og Bejstrup sogne.

Lundby Bakker, Gistrup
I Aalborg Østre Provsti er sognene i flere år gået sammen om at fejre Kristi Himmelfart ved en friluftsgudstjeneste i Lundby Bakker. Det gør de igen i år den 25. maj kl. 11.00.

Deltagende sogne er: Gudumholm, Lillevorde, Gistrup, Gunderup, Nøvling, Mou, Nørre Tranders, Rørdal, Romdrup-Klarup, Skalborg, Komdrup, Nørre Kongerslev, Sønder Kongerslev, Sønder Tranders, Sejlflod og Storvorde.

Melholt Kirke, Melholt
Vi mødes ved kirken kl. 9.00 og vandrer en tur (alle kan være med) i området. Derefter er der kaffe og rundstykker til alle. Vi regner med godt vejr, således at gudstjenesten kl. 10.30 kan holdes udendørs.  

Molen i Sønder Dråby, Nykøbing Mors 
Alt efter dagens vejr fejres Kristi Himmelfart på Molen eller på sportspladsen i Sønder Dråby, i tilfælde af regn dog indendørs i kirken. Gudstjenesten ledes af sognepræst Joan Amalie Holck og starter kl. 14.00.

Rebild Bakker, Rebild
Sognene i Rebild Provsti har i anledning af fejringen af Lutheråret arrangeret fælles friluftsgudstjeneste i Rebild Bakker den 25. maj kl. 14.00. Der arrangeres fælles kørsel. 

Deltagende sogne er: Aarestrup, Haverslev, Bælium, Solbjerg, Brorstrup, Ravnkilde, Blenstrup, Gerding, Binderup, Durup, Kongens Tisted, Øster Hornum, Veggerby, Grynderup, Rørbæk, Stenild, Lyngby, Skibsted, Terndrup, Fræer, Skørping, Sønderup, Suldrup, Siem, Store Brødum, Torup, Gravlev, Sørup og Støvring. 

Præstbro Stadion, Præstbro
Albæk-Lyngså sogn arrangerer friluftsgudstjeneste kl. 10.30. ved sogenpræst Helge Morre Pedersen. 

Fredag den 2. juni

Hjallerup Marked, Hjallerup
Markedsgudstjeneste på Hjallerup Marked kl. 13.00 ved sognepræst Inge Thomsen.

Pinsedag, søndag den 4. juni

Fattighuset, Nørholm
Pinsegudstjeneste ved Fattighuset kl. 11.00 ved sognepræst Elisabeth Linde Førgaard Hildestad.

Tolne Skov, Tolne
Friluftsgudstjeneste på festpladsen i Tolne Skov kl. 11.00. Musikken leveres af KFUM-spejdernes brassband, så det er bare at møde op og lade sig fylde af pinseånd og fællesskab. Medbring eventuelt en klapstol. 

2. pinsedag, mandag den 5. juni

Bakkegården, Vesløs v. Thisted
Fælles friluftsgudstjenste kl. 11.00 for alle sogne i Thisted Provsti. Biskop Henning Toft Bro er prædikant. Derudover medvirker Thisted kirkes drenge- og mandskor samt FDF orkestret samt alle provstiets præster. I forlængelse af gudstjenesten er der mulighed for at bage pandekager over bål sammen med FDF-ere fra Thisted. Og KFUM-spejderne fra Østerild sørger i år for alterbord, kors og prædikestol. Medbring stol/tæppe og evt. madpakke. 

Borgerhuset, Øster Assels, Mors
Friluftsgudstjeneste ved Borgerhuset i Øster Assels kl. 11.00 ved Trine Gjørtz. Michael og René - Double Up - underholder efter gudstjenesten.

Bramslev Bakker, Valsgaard
Oue og Valsgaard sogne afholder fælles friluftsgudstjeneste i Bramslev Bakker ved sognepræst Hanne Munk kl. 11.00. 

Den tilsandede kirke, Skagen
Friluftsgudstjeneste ved Den tilsandede kirke ved sogne- og somemrlandspræst Lene Ladefoged Fischer kl. 11.00. 

Gammeltorv, Aalborg 
Fælles pinsegudstjeneste mellem alle folkekirker og frikirker på Gammeltorv i Aalborg mandag 5. juni kl. 11.00.

Gøttrup Sø, Gøttrup
Gøttrup sogn arrangerer friluftsgudstjeneste ved Gøttrup sø kl. 10.00. 

Hellum Kirke, Hellum
Friluftsgudstjeneste ved Hellum Kirke kl. 10.30. Sognepræst Ann Sofi Lægsgaard Andersen leder gudstjenesten.

Kirkelunden, Stenum 
Friluftsgudstjeneste i Kirkelunden kl. 10.30.

Lødderup Kirke, plænen
Efter mange år med Jesperhus gospel 2. pinsedag rykkede sognene bag arrangementet sidste år til plænen ved Lødderup Kirke. Også i år vil der være pinsegospel ved Lødderup kirke og aktiviteter for store og små. Det bliver 2. pinsedag, mandag d. 5. juni. Vi begynder med gudstjeneste kl. 10.30.  

Møllegården, Dorf
Kom til fælles friluftsgudstjeneste under åben himmel på Dorf Møllegård anden pinsedag mandag den 5. juni kl. 14.00. Temaet bliver pinsens karakter af livsforvandlende energi, inspireret af møllerne i Dorf. Så kom og nyd de smukke rammer ved Møllegården og deltag i en smuk tradition på en tidlig sommerdag Man må selvfølgelig også selv medbringe en madkurv. Drikkevarer kan købes. Tilmelding til mad/spisning til Susanne Hald Kristensen 2442 0473 senest d. 29. maj 2017. Medbring gerne tæppe eller klapstol

Gudstjenesten og den fælles pinsefejring arrangeres i samarbejde med Aså, Melholt, Voer, Agersted, Hjallerup, Ørum og Hellevad sogne. Værtsskabet går på skift, sidste år stod Hjallerup for begivenheden. Der er tradition for fælleskor fra sognene.

Sankt Olai sognegård, Hjørring
Udendørsgudstjeneste kl. 10.30 ved Martin Johannes Skov.

Sejlstrup Kirke, Sejlstrup v. Hjørring
Sejlstrup, Vrejlev og Vrås sogne arrangerer fælles friluftsgudstjeneste med efterfølgende frokost i det grønne. Gudstjenesten starter kl. 10.30. Medvirkende præster: Kirstine Rafn, Viggo Noe & Kristine Folmer-Marstrand.

Skanseparken, Nørresundby
2. pinsedag og grundlovsdag falder i år sammen. Derfor bliver det sikkert ekstra festligt, når Nørresundby, Lindholm, Nørre Uttrup og Hvorup sogne, samt Baptistkirken holder fælles friluftsgudstjeneste i Skansen. Gudstjenesten starter kl. 10.30. Der vil være stole til menigheden, men man er også velkommen til at medbringe egen klapstol og evt. et tæppe. Efter gudstjenesten er der sandwich og kaffe til alle. Der er mulighed for kirkebil.  

Skovsøen, Råbjerg
Råbjerg Sogn arrangerer friluftsgudstjeneste kl. 10.30 ved Vivian Leach Søndergaard. Gudstjenesten er med altergang. Der er FDF hornmusik til salmerne. Vi spiser medbragte madpakker. Menighedsrådet er vært ved pølser og sodavand. Medbring selv klapstol/tæppe. 

Sulsted Kirke, plænen
Fælles pinsegudstjeneste arrangeret af Vodskov, Horsens-Hammer, Sulsted/Vestbjerg og Ajstrup sogne mandag den 5. juni på pladsen ved Sulsted Kirke kl 11.00. 

Svenstrup, præstegårdshaven
Friluftsgudstjeneste ved Anna Sofie Bielefeldt i præstegårdshaven, Gammel Viborgvej 19, 9230 Svenstrup J, kl. 11:00

Svinkløv Plantage
Hjortdal, Kollerup og Fjerritslev sogne arrangerer friluftsgudstjeneste i Svinkløv Plantage kl. 10.30.   

Terndrup, Mølleskoven
Friluftsgudstjeneste ved Finn Carpentier kl. 10.30.

Tornby Klitplantage, Tornby
Traditionen tro holdes der også i år friluftsgudstjeneste i samarbejde mellem Tornby-Vidstrup sogne og Horne-Asdal sogne. Friluftsgudstjenesten foregår 2. pinsedag i Tornby Klitplantage kl. 11.00. Tornby-Koret og Horne-Koret medvirker under gudstjenesten. Det samme gør spejdernes brassband fra Hjørring. Vi håber, rigtig mange har lyst til at møde op med madkurv og tøj, der passer til vejret, og være med til at fejre en hyggelig gudstjeneste i det fri.

Understed, Sæby
Traditionen tro samles kirkerne omkring Sæby til en fælles fejring af pinsen. I år mødes vi i Understed og fejrer friluftsgudstjeneste på den dag, der i år både er 2. pinsedag, Grundlovsdag og fars dag. Gudstjenesten starter kl 10.30. Efter gudstjenesten er Volstrup-Understed-Karups fælles menighedsråd vært ved en kop kaffe. medbring gerne tæppe eller havestol. Vi håber, at vejret bliver lige så godt som sidste år, men er vejret dårligt, flytter vi gudstjenesten ind i den nærliggende Understed kirke.

Vive præstegårdshave, Vive (Hadsund)
For 28. år i træk fejrer Vive-Hadsund pastorat den traditionsrige grundlovsfest i Vive præstegårdshave, og som altid åbner vi den gamle og smukke have i samarbejde med de lokale foreninger. I år falder grundlovsdag på 2. pinsedag, som traditionelt byder på friluftsgudstjenester over hele landet. Vi begynder derfor med en festlig gudstjeneste i præstegårdshaven, og vi har indbudt to ”gamle rotter” i showbizz, nemlig Ebbe Trenskow og Per Iversen til at gøre gudstjenesten både folkelig og festlig. Selvfølgelig medvirker også vores egen dygtige organist med kirkens kor og vores kirkesanger. Resten overlader vi til præsterne, Bøgh, Huus og Jakobsen. Skulle vejret drille os, rykker vi ind i Vive kirke. Efter gudstjenesten underholder Hadsund Skoleorkester og den landskendte teolog og sognepræst Kaj Bollmann vil holde årets grundlovstale. Der vil dagen igennem være aktiviteter og underholdning for børn. 

Voerså Havn, Voerså
Albæk og Lyngså sogne afholder friluftsgudstjeneste på havnen i Voerså kl. 10.30 ved sognepræst Helge Morre Pedersen. 

(Kilde: Sogn.dk)

Har du information om en friluftsgudstjeneste i Aalborg Stift, som ikke optræder på ovenstående liste, så send en mail til kabh@km.dk . Husk at angive arrangør, tid og sted.

OBS!

Hold øje med sognenes hjemmesider for evt. ændringer i forhold til de annoncerede gudstjenester.