2017
Nyheder

"Det er godt at vide, at man ikke er alene"

Mødet med et uhøjtideligt fællesskab og et par kærlige skub fra præst og menighedsrådsformand har gjort Lene Guldfeldt til en trofast deltager i kirkens arrangementer i Lindholm Sogn.

Af Christian Roar Pedersen

Det er nemt at komme med i kirkens fællesskab, fortæller Lene Guldfeldt.

Det er ikke en selvfølge, at 46-årige Lene Guldfeldt skærtorsdag deltager i fællesskabet i Lindholm Kirke i Nørresundby med gudstjeneste og saftigt påskelam i kirkens krypt.

For få år siden havde hun ikke sat sine ben i en kirke siden konfirmationen. Men mødet med et åbent fællesskab og et par håndfaste puf fra præsten og menighedsrådsformanden har gjort, at hun nu er fast inventar i kirken.

Siden efteråret har Lene Guldfeldt sågar siddet med i menighedsrådet. Derfor føler hun sig også forpligtet til at komme og være med for første gang til spisning skærtorsdag.

“Det er en mulighed for at møde andre i sognet og snakke med dem. Jeg tror, det bliver hyggeligt. Jeg kan godt falde i staver og tænke over budskabet til gudstjenesten også,” fortæller hun.

En ægte vendelbo

Lene Guldfeldt er født og opvokset i Vodskov. “På den rigtige side af fjorden,” som hun udtrykker det, da vi mødes i hendes lejlighed til en samtale om fællesskab og folkekirke.
Efter nogle år i Odense, hvor hun studerede tysk og religion, endte hun igen i Vodskov. Men en kæreste, en veninde og et gryende frivilligt arrangement fik hende til at flytte til Nørresundby.

Lene er gennem en årrække kommet i en familieklub i Brønderslev og begyndte at komme i Nørresundby også. Familieklub.dk er en landsdækkende forening, der skaber fællesskaber for familier med alkoholrelaterede problemer.

“Det er godt at vide, at man ikke er alene, og at se, hvordan folk vokser af at være i sådan et fællesskab,” forklarer Lene.

Med i kirkens fælleskab

Pludselig stod klubben og manglede lokaler i Nørresundby. Foreningen er egentlig areligiøs, men de spurgte menighedsrådet ved Løvvangens Kirkecenter om lov til at bruge kirkens lokaler, fordi andre misbrugsgrupper holder til der.

Det blev afgørende for Lene, der i dag er frivillig i to familieklubber, som holder til i kirkecenteret. For pludselig fik hun interesse for det kirkelige fællesskab også.

Hun kom til arrangementet Åben Kirke, hvor deltagerne blev mødt af en kontant opfordring fra sognepræst Helle Rosenkvist:

“I kan da godt tage og komme til gudstjenesten og vise konfirmanderne, at de ikke er de eneste.”

“Javel,” sagde Lene Guldfeldt med et smil på læben.

Det gjorde hun så. Og hun er kommet der lige siden.

“Man bliver jo bare lige så stille lullet ind i et fællesskab,” fortæller hun og fortsætter:

“Det er en lille skare ud af alle de mennesker, der bor i Lindholm Sogn, der går i kirke. De har et fællesskab, og det var egentlig rimeligt nemt at komme ind i det fællesskab.”

Med i menighedsrådet

Sidste år fik Lene et puf af menighedsrådsformand Anne-Marie Dalbøge Bersan:

“Du har lyst til at stille op til menighedsrådet!”

“Jamen det har jeg da,” svarede Lene.

“Jeg troede ikke, hun mente det!”

Men det gjorde formanden, og Lene er blevet en del af menighedsrådets fællesskab.

“Det har været spændende at få indblik i hele det administrative, der ligger bagved,” fortæller Lene, der understreger den uhøjtidelige og afslappede omgangsform, der er i menighedsrådet.

Det uhøjtidelige er også nøglen til at åbne kirken for dem, der ikke kommer så tit. I Lindholm Sogn er der ifølge Lene mange arrangementer for dem, der ikke kommer i kirken. Hun fremhæver Åben Kirke og torsdagstræffet, hvor de “spiser Grethes boller og kage”.

Lene har dog skullet vænne sig til, at der bliver sunget bordvers og bedt Fadervor.

“Utroligt nok, så kunne jeg godt huske det, men man skal da lige vænne sig til det. Der var lige nogle ting, der skulle genopfriskes,” slutter Lene Guldfeldt.

Skærtorsdag er der gudstjeneste og fællesspisning i mange kirker rundt om i landet.

Tjek din kirkes påskegudstjenester på sogn.dk