2016
Nyheder

Årets Kirkefrivillige hædret på Nibe Festival

Birte og Kjeld Fjorback blev fredag hædret af biskop og festivalleder for deres store frivillige indsats i folkekirkens telt på Nibe Festival

Tekst og foto: Christian Roar Pedersen

Kjeld og Birthe Fjordback kåret som årets Kirkefrivillige

For 11 år siden var Birte Fjorback med til at starte folkekirkens telt på Nibe Festival, og hun har været aktiv som frivillig koordinator i teltet lige siden. Hendes mand Kjeld Fjordback har taget samtlige nattevagter i det døgnåbne telt alle årene.

Den store indsats blev de fredag middag hyldet for i et propfyldt kirketelt, da Birte og Kjeld Fjorback blev kåret som Årets Kirkefrivillige 2016 af festivalleder Peter Møller Madsen og biskop Henning Toft Bro.

“Birte og Kjeld Fjorback er sande pionerer i deres store arbejde med at gøre livet bedre og indholdsrigt for rigtig mange mennesker. Helt konkret har vi på Nibe Festival også haft stor fornøjelse af ægteparret. Utrætteligt har de i mange år knoklet i Kirketeltet på festivalen, og har mødt både de frivillige og ikke mindst festivalens mange gæster med åbne arme og varme,” sagde Peter Møller Madsen.

Biskop Henning Toft Bro forklarer valget af Birte og Kjeld Fjorback:

“Frivilligt arbejde er en væsentligdel af folkekirkens dna. Derfor er valget af Birte og Kjeld Fjorback som årets kirkefrivillige et godt valg fordi de netop repræsenterer dette. De udfylder en væsentlig plads i Kirketeltet og deres indsats for unge mennesker på Nibe Festival kan ikke overvurderes”

Ægteparret fik overrakt hver et diplom samt en skulptur af kunstneren Anne Lise Pedersen.

En tydelig rørt Birte Fjorback takke for frivillighedsprisen, som hun modtog som en hyldest til alle de frivillige i folkekirkens telt.

Prisen er indstiftet af biskop Henning Toft Bro for at anerkende og sætte pris på de mange frivillige i folkekirken. Det er andet år prisen uddeles. En dommerkomite bestående af biskoppen, festivalleder Peter Møller Madsen og mediekonsulent Christian Roar Pedersen har kåret ægteparret Fjorback som Årets Kirkefrivillige 2016.

Om Kirketeltet

Folkekirken er hvert år tilstede på Nibe Festival med et døgnåbent kirketelt, hvor 51 frivillige tager imod de primært helt unge festivalgæster. Der er kaffe på kanden, mulighed for en snak og fodvask hver dag kl. 16.