2015
Nyheder

Rock for alle aldre i Skt. Hans

Godt 200 kirkegængere i en fyldt Sct. Hans Kirke rockede med tirsdag aften, da der var rockgudstjeneste i Hjørringkirken. Kirken var fyldt til sidste plads, da bandet One for All satte strøm til guitaren og gav den fuld gas.

Kirken var fyldt til sidste plads, da bandet One for All satte strøm til rockgudstjenesten i Sct. Hans Kirke i Hjørring

Af Helene Overgaard Krüger. Foto: Allan Mortensen

Ungdomspræst Oral Shaw, der havde arrangeret rockgudstjenesten, var overrasket over den store succes.

“Jeg har kun fået positive reaktioner, og det er ikke bare noget jeg siger. Flere af mine præstekolleger fortæller, at deres konfirmander var med og syntes, det var en rigtigt god oplevelse”, fortæller Oral Shaw.

Oral Shaw forklarer, at formålet med rockgudstjenesterne er ikke at konkurrere med højmessen om søndagen, men at bruge tidsrummet mellem søndagene til at lave en gudstjeneste med et twist. Og det er ikke kun de unge, der synes godt om idéen; kirkegængere på 70-80 år er også med og får en anden oplevelse i kirken, end de gør om søndagen.

Det er den anden rockgudstjeneste, Oral Shaw har arrangeret i Sct. Hans Kirke, men første gang kom der knapt så mange. Oral Shaw håber, rockgudstjenesterne kan blive en årlig tradition, hvor unge og ældre går i kirke sammen.

Ungdomsgudstjenester har i gennemsnit 160 deltagere, viser ny statistik for Aalborg Stift. Kun konfirmationsgudstjenester har flere deltagere.

Se hele statistikken her:

aalborgstift.dk/statistik