2015
Nyheder

Familieliv og frivillighed følges ad for Årets Kirkefrivillige

Anna Marie Rask fra Thisted er udnævnt til Årets Kirkefrivillige i Aalborg Stift. Med hæderen fulgte en bronzestatuette og et diplom, som onsdag formiddag blev overrakt af biskop Henning Toft Bro på Bispegården i Aalborg.

Anna Marie Rask er Årets Kirkefrivillige 2014

Af Helene Overgaard Krüger

Det er ord som ildsjæl, glæde og engagement, der knytter sig til den tidligere sygeplejerske og nuværende efterlønner fra Thisted, der blev valgt til Årets Kirkefrivillige 2014 for sin indsats i det forgangne år. Anna Marie Rask har de seneste 20 år arbejdet frivilligt i kirkelig sammenhæng, og den indsats kastede onsdag formiddag et helt konkret resultat af sig: Et diplom til at hænge på væggen og en smuk bronzefigur af en hånd.

Ydmyg og glad

Anna Marie Rask bryder sig ikke om at blive fremhævet fremfor andre frivillige i Thisted, men hun tog alligevel imod hæderen som repræsentant for de mange frivillige i Thisted. Ved overrækkelsen kaldte biskop Henning Toft Bro Anna Marie Rask for et fyrtårn – ikke kun i Thisted, men i hele Aalborg Stift.

Lokal indsigt 

Det var, da den ene af hendes tre sønner blev medlem af kirkekoret i Thisted for 20 år siden, Anna Marie Rask først involverede sig i det frivillige kirkelige arbejde.

“Jeg fandt ud af, at jeg på den måde får en stor indsigt i, hvad der sker i samfundet omkring os,” fortæller hun.

Anna Marie Rask mener selv, at hun får overskuddet til at engagere sig ved netop at engagere sig. Samtidig har hun også hevet sin mand, Orla Rask, med ind i det frivillige arbejde.

Rød tråd

Komiteen bag udnævnelsen, som udover biskoppen består af Nibe Festivalens leder Peter Møller Madsen og præst og kommunikationskonsulent Christian Roar Pedersen, fremhæver Anna Marie Rasks arbejde med børn, unge og familier som en rød tråd gennem hendes frivillige virke.

“Anna Marie formår at skabe relationer og være en voksen, som børn og unge kan spejle sig i,” fortæller biskop Henning Toft Bro.
“Den form for direkte diakoni er der et stort behov for,” uddyber biskoppen.

Favner bredt

Anna Marie Rasks frivillige opgaver favner bredt og tæller blandt andet at arrangere Thisted Sogns årlige frivilligfest og at lave mad til børnefamiliegudstjenesterne, ligesom hun og Orla Rask er konfirmandværter for 4-5 konfirmander, som de mødes med hjemme, følges med i kirke og bagefter snakker med om Gud og gudstjenesten. Derudover laver hun mad til børnetime, som er Thisted Sogns gudstjenester for småbørnsfamilier med efterfølgende fællesspisning.

“Og der vil mine egne børnebørn meget gerne med, så på den måde slår jeg to fluer med ét smæk,” fortæller Anna Marie Rask, som på den måde sørger for, at der er sammenhæng mellem frivilligarbejdet og familielivet.