2015
Nyheder

23. december

Julekalender: Læs dagens bibelhistorie og følg linket nederst på siden. Så kan du kan vinde Alle børns bibel – det største for de mindste af Johannes Møllehave. Værdi: kr. 200,-

Tekst: Inger Røgild. Tegning: Peter Pedersen

En dag stod Jesus ved Genesaret sø og fortalte om Gud til en stor gruppe mennesker.

Der var en masse mennesker og de masede og skubbede for at komme tæt på og høre, hvad Jesus sagde. Så fik Jesus øje på to fiskerbåde, som lå fortøjet ved søen. Fiskerne var nemlig gået i land og var ved at rense deres garn.

Jesus gik op i den ene af bådene, som tilhørte en mand, der hed Peter. Jesus bad ham om at ro et stykke ud i vandet, så han bedre kunne tale til de mange mennesker, der stod inde på bredden.

Da Jesus var færdig med at tale, sagde han til Peter: “Sejl nu ud på dybt vand og kast jeres garn ud, så vil I fange en masse fisk”. “Men vi har arbejdet hele natten”, sagde Peter “og vi har ikke fanget en eneste fisk. Men når du siger det, så vil jeg sejle ud igen”.

De sejlede ud, og snart havde de fanget så mange fisk, at garnene var ved at revne. De måtte endda bede nogle fiskere fra en anden båd om at komme ud for at hjælpe dem. Så fyldte de begge bådene med fisk, indtil de var lige ved at synke.

Da Peter så, hvor meget de havde fanget, kastede han sig ned foran Jesus. “Jeg kan ikke være sammen med dig mere, fordi der er så mange ting, jeg gør forkert” sagde han .“Du skal ikke være bange” sagde Jesus. “Fra nu af skal du fange mennesker”.

Fiskerne trak deres både op på land. Så forlod de det hele for at følges med Jesus.