2015
Nyheder

21. december

Julekalender: Læs dagens bibelhistorie og følg linket nederst på siden. Så kan du kan vinde Sigurd fortæller bibelhistorier. Inkl. DVD og CD. Værdi: kr. 300,-

Tekst: Inger Røgild. Tegning: Peter Pedersen

Jesus var kommet til byen Kapernaum for at tale til alle de mennesker, der var kommet for at høre på ham.

Da kom der fire mænd med en syg mand hen til det hus, hvor Jesus befandt sig. Manden lå på en seng, fordi han var lam og derfor ikke selv kunne gå. Mændene var sikre på, at Jesus kunne helbrede ham.

Men Jesus befandt sig inde i huset, og der var så mange mennesker både uden for og inde i huset, at det var umuligt for mændene at komme ind ad døren med den lamme mand. I stedet for gik de op på taget og firede den lamme mand og sengen ned gennem et hul i taget, så sengen kom til at stå lige foran Jesus.

Mange af de mennesker, der opholdt sig i huset blev forargede, men Jesus blev overvældet over mændenes tro, og sagde til den lamme: “Kære ven. Dine synder er tilgivet”.

Nogle fromme mænd blev vrede over at høre det, Jesus sagde, og sagde til hinanden.

“Hvad bilder han sig ind, det er da kun Gud, der kan tilgive synder”.

Jesus vidste godt, hvad de tænkte og spurgte dem: “Hvad er det letteste at sige til den lamme mand: “Dine synder er tilgivet” eller “stå op og tag din seng og gå”?

For at vise, at han havde magt til at tilgive synder, befalede Jesus derefter den lamme mand til at rejse sig, tage sin seng og gå.

Og manden tog sin seng og gik hjem.