2015
Nyheder

19. december

Julekalender: Læs dagens bibelhistorie og følg linket nederst på siden. Så kan du kan vinde russiske træengle. Farverige og håndmalede træengle fra Sankt Petersborg. Værdi: kr. 85,-

Tegning: Peter Pedersen

Af Inger Røgild

Romerrigets mægtigste mand i Jerusalem hed Pilatus.

Han bestemte over alle. Derfor blev jødernes ledere nødt til at spørge Pilatus, om de måtte dømme Jesus til døden. “Hvorfor vil I det”, spurgte Pilatus. “Han siger, at han er jødernes konge”.

Pilatus så på Jesus: “Er du jødernes konge?”. Jesus svarede: “Du siger det selv”.

Pilatus kunne ikke se, at Jesus var skyldig i noget. Men så kom han i tanker om, at det hvert år til påske var skik at løslade en forbryder fra fængslet. “Hent morderen Barrabas op fra fangehullet”, sagde Pilatus. Så stillede han Jesus og Barrabas ud på balkonen, så alle folk kunne se dem.

“Hvem skal jeg slippe fri?”, råbte Pilatus ned til folket. Han håbede på, at folkene ville slippe Jesus fri. Men i stedet for råbte de, at han skulle lade Barrabas gå. “Vil I virkelig have, at jeg skal slippemorderen Barrabas fri”, spurgte Pilatus. “Hvad skal jeg så gøre med Jesus?”

“Korsfæst ham. Korsfæst ham” blev folk ved med at råbe.

Til sidst sagde Pilatus. “Ja, ja. Så får I jeres vilje”. Men Pilatus gik ud og vaskede sine hænder for at vise, at det ikke var ham, der havde besluttet, at Jesus skulle korsfæstes.

Soldaterne gav nu Jesus en rød kappe på. De pressede en krans lavet af stive torne ned over hans hoved, og de grinede af ham og slog ham. Så kom de med et kæmpekors, som Jesus skulle slæbe op på en bakke, der hed Golgata. Her skulle han korsfæstes.

Da Jesus var nået halvvejen til Golgata, sank han sammen af udmattelse. Soldaterne tvang en mand, der hed Simon til at bære korset det sidste stykke. 
Da de kom ud til Golgata, hang soldaterne Jesus op på korset. På et skilt over Jesu hoved skrev Pilatus: “INRI”. Det betyder “Jesus af Nazareth Jødernes Konge”. Det blev præsterne sure over og sagde, at det var forkert. Men Pilatus sagde bare: “Hvad jeg skrev, det skrev jeg”.

Jesus blev korsfæstet sammen med to forbrydere. Ved foden af korset stod Maria, apostlen Johannes og Maria Magdalene. De græd.

Mens Jesus hang der på korset, følte han sig helt alene i verden. Det var som om, at Gud havde glemt ham. Og han råbte fortvivlet: “Min Gud, min Gud, hvorfor har du forladt mig?”

Efter ni timer på korset kunne Jesus ikke mere. Og han bøjede sit hoved og døde.

Deltag i julekalenderen her