2015
Nyheder

18. december

Julekalender: Læs dagens bibelhistorie og følg linket nederst på siden. Så kan du kan vinde Julelys i glasmosaik Unik glasmosaik fra Betlehem produceret af palæstinensiske kunstnere. Værdi: kr. 115,-

Tegning: Peter Pedersen

Tekst: Inger Røgild

I forbindelse med jødernes påskefest var Jesus og hans disciple taget til Jerusalem. Under påskefesten fejrer jøderne, at Moses i sin tid befriede dem fra fangenskabet i Egypten.

Om aftenen, da de sad sammen og spiste, rejste Jesus sig pludselig. Så fyldte han en balje med vand og lagde sig på knæ foran Peter for at vaske hans fødder. Men Peter ville ikke have, at Jesus skulle vaske hans fødder, der var helt sorte af snavs. “Du skal ikke være min tjener, det er snarere mig, der skal være det for dig” sagde han til Jesus. Men Jesus ville vaske både Peters og de andre disciples fødder, fordi han ville vise, at han elskede dem.

Da Jesus havde vasket fødderne på alle disciplene, sagde han: “For fremtiden skal I gøre, som jeg lige har gjort. I skal vaske hinandens fødder. I skal hjælpe hinanden og være tjenere for hinanden. Det er vigtigt, at I elsker hinanden lige så højt, som jeg elsker jer”.

Så sagde Jesus til disciplene, at det ville blive sidste gang, han spiste sammen med dem. Han vidste nemlig, at jøderne var vrede på ham, og at de havde planer om at slå ham ihjel.

Mens de spiste påskemåltidet, tog Jesus et brød, brækkede det i stykker og gav disciplene det: “Værsgo’. Spis det, for det er min krop”. Han tog også et bæger med vin, takkede Gud og lod bægeret gå rundt: “Drik alle sammen af det. Det er mit blod. Jeg skal slås ihjel for mange menneskers skyld. Med mit blod skal alle mennesker få tilgivelse for det, de har gjort forkert. Nu kommer jeg ikke til at drikke vin sammen med jer før vi ses i Guds rige”.

Så gik Jesus og disciplene ud til det sted, der hedder Getsemane Have.

Deltag i julekalenderen her