2013
Nyheder

Fængslende oplevelse i Torslev kirke

Ti indsatte havde taget turen fra Vridsløselille til Vendsyssel for at give en anderledes julekoncert

Tekst og foto: Helene Overgaard Krüger

“De her drenge er ikke Guds bedste børn.”

Sådan præsenterer korleder Louise Adrian det ti mand store Fangekor, der tredje søndag i advent er taget den lange vej fra Vridsløselille til Vendsyssel for at synge i Torslev Kirke.

Med et repertoire, der mest består af sange, som fangerne selv har skrevet teksterne til, leverer koret en koncert, som tilhørerne i den godt fyldte landsbykirke aldrig glemmer.

Sangene kredser om emner som tro, håb og tilgivelse, og om den hårde opvækst, mange af fangerne har haft.

“Der snakkes meget om resocialisering. Det er bare svært at blive resocialiseret, når man aldrig er blevet socialiseret fra starten,” fortæller Tom og slår dermed hovedet på sømmet.

Men i Fangekoret lærer fangerne ikke bare at synge. De lærer at turde være sig selv på godt og ondt.

Efter koncerten fortæller Claus, at han oplever en masse personlige successer gennem koret:

“Jeg kan jo godt se, når folk kommer til vores koncerter, at de kommer for at se giraffen. De er lidt reserverede. Men det er de ikke bagefter. Jeg tror faktisk, at alle, der var her i dag, kom og trykkede mig i hånden, da koncerten var slut. Det er jo fantastisk. Det giver mig en følelse af at være god nok, og det har jeg faktisk aldrig prøvet før,” smiler Claus, der også har skrevet flere af teksterne til korets sange.

Claus har ikke altid skrevet om sit liv, men da Louise Adrian spurgte, om han kunne skrive et par linjer, satte han sig ved computeren og gav det et forsøg:

“Og det endte jo med, at jeg ikke kunne stoppe igen,” fortæller Claus med et skævt smil.

Med ærlighed kommer man som bekendt længst, og med deres hudløse ærlighed sang Fangekoret sig langt ind i hjerterne på tilhørerne i Torslev Kirke.

Både sangene og fangerens livshistorier gav stof til eftertanke, men det var taknemmelighed og kærlighed, der fyldte mest denne søndag eftermiddag.

Og det gjorde da heller ikke noget, at det hele var garneret med livsglæde og et godt drys humor, og heller ikke at Fangekorets honorar går til et formål, der giver mening for mange af korets medlemmer:

Indtil videre har Fangekoret nemlig doneret 135.000 kroner til Børns Vilkårs arbejde med udsatte børn.