2011
Nyheder

Biskop i DR kirken 1. juledag

1. juledag kl. 14 holder Aalborg Stifts biskop Henning Toft Bro gudstjeneste i DR Kirken

Biskop Henning Toft Bro og Mogens Jensen. Foto: DR

Temaet for tv-gudstjenesten er musikkens betydning. Et emne Henning Toft Bro har helt inde under huden ikke blot gennem et mangeårigt virke som musiker og sangskriver, men også ved en dybt personlig oplevelse:

“I ugen efter et tragisk dødsfald i familien hørte jeg salmen “O, kristelighed” i en nærmest ukristelig uendelighed. Musikken drev sorgen ud, så der for en stund blev plads til håbet,” siger Henning Toft Bro, biskop over Aalborg Stift.

“Gennem musikken oplever vi ofte, at det er Guds åndepust der blæser liv i vore hjerter, så livsmod og livsglæde vender tilbage som ny mulighed,” forklarer biskoppen.

Gudstjenesten er optaget i Todbjerg Kirke nord for Århus med en menighed fra KLF, Kirke & Medier, Sydvestjysk Distrikt, og Hasseris Kirkes Kvartet, ledet af Mogens Jensen står for musikken, som er en blanding af nyt og gammelt.

Gudstjenesten med Henning Toft Bro skulle oprindelig være vist den 11. september 2011. I stedet valgte DR at vise en fælles nordisk gudstjeneste i anledning af 10-året for terrorangrebet mod USA.

Derfor er det en speciel gudstjeneste uden julesalmer, der kan ses på DR1 den 25. december.