2010
Nyheder

Biblen i miniformat

Bibelselskabet har udsendt bibelen i lommeformat – på tværs!

Lille format: 12 × 8 cmBibelselskabet

»Skal Bibelen nu være på tværs? – Ja, Bibelen i miniformat skal! Den læses nemlig på tværs. Men selv om den læses på den anden led, kommer den aldrig på tværs af noget, for den er så kompakt, at man kan have den i selv en mindre jakkelomme.

Det specielle format stammer fra Holland, hvor det med overvældende succes blev lanceret under navnet Dwarsligger (nærmeste oversættelse: ligger på tværs) i 2009. Og det er første gang i verdenshistorien, at Bibelen kan fås i dette nye og revolutionerende format.«

Sådan skriver forlaget i en omtale af bogen.

Leder af Bibelselskabets Forlag, Lene Trap-Lind, uddyber: »Vi hører tit fra vores kunder, at de ønsker sig en bibel, som de kan have med overalt. Og her er Bibelen i miniformat en helt ny løsning uden kompromiser. For selvom bogen er seks gange mindre i omfang end en traditionel bog, går det ikke ud over læsbarheden, tværtimod.«

»På grund af den specielle opsætning af siderne er der plads til langt mere tekst. Resultatet er en komplet bibel uden sidestykke, der fylder utroligt lidt, men som alligevel er let at læse i. Første gang de fleste ser Bibelen i miniformat, tror de faktisk ikke på, at den lille bog rummer hele Bibelen!« slutter hun.

Det er ganske imponerende, at det er lykkedes at få plads til alle bibelens tekster i det lille fiffige format. Bogen måler trods alt kun 12 × 8 cm! Det er lidt uvant at holde en bog i hånden, der skal drejes 90° i forhold til, hvordan man normalt holder en bog. Men gælder det om, at den ikke må fylde mere, ja, så er det lige sagen.