Aktuelt
folk&kirke

Valget er dit - eller er det?

Nyt folk&kirke ude nu på de nordjyske caféer. Magasinet sætter spot på temaet 'VALG' - både det, vi træffer, det, der indtræffer og det, vi har svært ved at træffe. 

Find folk&kirke på biblioteket, på caféer og uddannelsesinstitutioner. Du kan også klikke på billedet for at læse magasinet i digital version.

Vi lever i en tid, der hylder forestillingen om, at vi selv vælger, hvilket liv vi vil have. Vores uddannelse, vores helbred, vores partner, vores fremtid.
Til gengæld står vi også selv med ansvaret, hvis det ikke falder heldigt ud. 

Derfor har folk&kirke 2020 boret sig ned i temaet 'valg'. For hvor frit vælger vi, når det kommer til stykket, og skal man gå efter fornuft eller mavefornemmelse, når man tager sine beslutninger?

Vi har talt med forskellige fagfolk om, hvad valg overhovedet er, og hvordan man træffer gode valg. Og vi har mødt mennesker, der er blevet ramt af noget, de på ingen måde selv har valgt, og andre, der har taget store valg, og som skal leve med konsekvenserne bagefter. Og vi har spurgt, om folkekirken kan hjælpe os – med at træffe vores valg og leve med dem bagefter.

Tag et kig i den digitale version af magasinet her eller find artiklerne på her

Du kan også læse biskop Henning Toft Bros klumme om valg 'Så kast da al din smerte' 

God læselyst. 

Hvad er folk&kirke?

Folk&kirke er folkekirkens magasin om samfund, liv og eksistens og henvender til dem, der ikke nødvendigvis opfatter sig som kristne eller troende. Folk&kirke tager del i samtalen ude på torvet. Vi sætter fokus på emner, der optager danskerne, og lader forskellige stemmer komme til orde. 

 

Magasinet kan læses online og på caféer, kaffebarer og uddannelsesinstitutioner.

 

Tidligere numre har bl.a. handlet om kærlighed, død, mad og kontrol. Find dem alle her

 

Få gode idéer til, hvordan magasinet kan bruges i undervisningen, til samtalesaloner og gå-hjem-møder her