Aktuelt
EFTERTANKE

EFTERTANKE

Tv-programmet EFTERTANKE går tæt på livet og de store spørgsmål. Det handler om tro, håb og kærlighed. Det handler om tvivl, angst og sorg. Det handler om dig og mig og om de tanker og følelser, der er en del af det at være menneske.

S2:7 Afmagt

I Danmark lever mere end 400.000 personer i dag med en demensramt i familien, og en af de pårørende er Steffi Larsen fra Aalborg. Tilbage i 2012 fik hendes mor konstateret Alzheimers sygdom. I månedens EFTERTANKE fortæller hun om den afmagt, hun oplever som pårørende.

Vi møder også sognepræst Jens Meldgaard, der tager ud på plejehjem og holder demensvenlige gudstjenester. Han fortæller, hvorfor kirken har et ansvar for at imødekomme demensramte, og hvordan demensvenlige gudstjenester adskiller sig fra normale gudstjenester.

EFTERTANKE sendes den første lørdag i hver måned på TV Nord kl. 19.45 samt TV MIDTVEST lørdag kl. 20.45 og søndag kl. 22.00. Følg også med på Aalborg Stifts Facebook, hvor vi løbende deler teasere, fraklip og debat fra programmet.

EFTERTANKE er tilrettelagt og produceret af Presse & Kommunikation i Aalborg stift. 
Har du ris, ros eller spørgsmål til programmet, send en mail til sarp@km.dk

 

Se flere afsnit herunder

 

S2:6 Tvivl

Mød Jakob Askholm, der er blevet stærkere i sin kristne tro, fordi han giver plads til den tvivl, han møder på sin vej. Sognepræst Torben Haahr fortæller om, hvordan tvivl og bøn hænger sammen, og hvorfor han lavede en bønneplakat, da COVID-19 lukkede landet ned.

LÆS OGSÅ: Gud er kilden til evig lykke og glæde - eller er han?

S2:5 Tid

Mød 31-årige Linea, der er flyttet fra København til Thy for at finde tid til langsommeligheden. Mød også sognepræst Julius Bang Holst fra Tømmerby-Lild Pastorat om sammenhængen mellem nærvær og tid.

S2:4 Sammenhold

Dette afsnit sætter spot på det sammenhold, der mange steder spirer frem under coronakrisen. Mød blandt andet en frivillig i Ungdommens Røde Kors. Mød også sognepræst Hanne Dahl, der fortæller om at være præst, når kirkerne er lukket.

S2:3 Tilgivelse

I dette afsnit møder vi Helle Tindahl Viborg, der blev mobbet i folkeskolen. Mød også sognepræst Ivan Tabrizi til en snak om, hvad tilgivelse betyder for ham. 

S2:2 Perfekt/Uperfekt

Perfektshedskultur og de sociale medier. Mød Lærke Jensen, der træner bikinifitness. Vi møder også Kenny Gottlieb, der er sognepræst i Frederikshavn.

S2:1 - Liv

Mød Julie og Casper, der er i fertilitetsbehandling, og fortæller det at være ufrivilligt barnløse. Vi møder også svangrepræst Therese Strand Kudajewski.

S1:1 - Håb

Dette afsnit af EFTERTANKE handler om håb. Vi skal blandt andet møde 21-årige Liv Thrysøe, der fik leukæmi som 8-årig og har haft to tilbagefald siden. 

S1:2 - Fællesskab

Mød Charlie Kristiansen, der efter depression isolerede sig bag computeren og var meget alene – indtil han tog mod til sig og opsøgte nogen at tale med.

S1:3 - Kontrol

Dette afsnit handler om alt det, vi selv kan kontrollere - og om kontrollen tager overhånd. Vi møder Sissi Ovesen, der designer sin helt egen krop. 

S1:4 - Tro

Vi møder Mads Larsen, der har muskelsvind og sidder i kørestol. For ham handler tro om at tro på sig selv og ikke at være forhindret pga. handikap.

S1:5 - Stress

Vi skal møde Kristine Holm, der blev sygemeldt med stress, da hun begyndte på universitetet og efterfølgende havde svært ved at bryde den onde cirkel. 

S1:6 - Klimafrygt

Anna Markman oplever, at klimaforandringernes konsekvenser påvirker hendes humør, handlinger og lyst til at lægge planer for fremtiden. 

S1:7 - Sorg

Karen-Marie Gramstrup fortæller om savnet til sin far og hvordan deltagelse i sorggruppe har givet hende redskaber til at kunne håndtere den store sorg. 

S1:8 - Forventninger

Vi møder bl.a. 23-årige Cecilie Jensen, der har brudt kontakten med sin far efter mange år med svigt og alkoholmisbrugt. 

ÅRSKAVALKADE 2019

Håb, fællesskab, kontrol, tro, stress, klimafrygt, sorg og forventninger. 
Se et sammendrag af højdepunkterne fra første sæson af EFTERTANKE.