Der er bud efter dig
Frikvarter til pårørende

Frikvarter til pårørende

I Aalborg Kommune har godt 3.000 mennesker demens. En sygdom, som i høj grad påvirker ikke bare den demente, men i høj grad også den dementes nære pårørende. 

Siden 2001 har man som pårørende kunne søge aflastning gennem tjenesten Frikvarter til pårørende

Aflastningstjenesten 'Frikvarter til pårørende' sender frivillige på besøg hos en person med demens, mens personens pårørende - oftest en ægtefælle - får en tiltrængt pause fra sygdommen - et tiltrængt frikvarter. Ordningen giver den pårørende mulighed for at beskæftige sig med noget andet, mens den demente får medmenneskeligt samvær og et pust udefra. Når du besøger en person med demens, får du nemlig lov til at give af dit nærvær og omsorg. Du varetager ingen plejemæssige opgaver. 

Det seneste år har frivillige i 'Frikvarter til pårørende' hjulpet 80 pårørende til personer med demens. Antallet af henvendelser viser, at behovet er meget større. P.t. er mere end 30 frivillige tilknyttet, men der mangler flere modne mennesker med overskud og lyst til at hjælpe.

Alle frivillige klædes naturligvis godt på til opgaven - også med kurser, hvis det ønskes. 

VIL DU OGSÅ VÆRE MED? 

Giv pårørende en pause, kontakt:

Frivilligkoordinator Sigrid Ringström
Tlf: 20351416
E-mail: kontakt.menighedspleje@gmail.com

Mere om Frikvarter for pårørende:
'Frikvarter til pårørende' er organiseret af Aalborg Provstiers Menighedspleje, hvor pt. 42 sogne samarbejder om diakonale opgaver. Menighedsplejen samarbejder bl.a. med Region Nordjylland (sygehusene i Aalborg), Aalborg Kommune, Demensafsnit Vest og Aflastningstjenesten omkring Demenscaféen i Fredericiagade i Aalborg Vestby. 

Der er bud efter dig

Besøgstjeneste

Mange ældre er ensomme. Du kan gøre en forskel. Vi mangler frivillige i Vadum - Frederikshavn og Støvring Der er bud efter dig!

Forældreven

Hjælp en familie med at få enderne til at mødes. Vi mangler frivillige i Aalborg - Hadsund - Mors og Sæby Der er bud efter dig!


Der er bud efter dig

Folkekirken i Aalborg Stift sætter med kampagnen 'Der er bud efter dig' fokus på kirkens sociale arbejde.

Vi har udvalgt nogle af de mange aktiviteter, hvor kirken mangler frivillige hænder.

Kampagnen kører på facebook og instagram.

Kom med!
Der er bud efter dig ...

Læs mere her...