Der er bud efter dig
Familiestøtte - Aalborg

Folkekirkens Familiestøtte i Aalborg

Undersøgelser viser, at 56 procent af landets forældre er i tvivl om opdragelsen mindst en gang om måneden*. Måske har forældrene svært ved at overskue hverdagens opgaver, måske føler børnene sig udenfor i skolen, eller måske har forældrene svært ved at tale om problemer med sit barn. 

Folkekirkens Familiestøtte hjælper med at sætte et ekstra sæt øjne på hverdagen via frivillige forældrevenner.

Folkekirkens Familiestøtte er en organisation under folkekirken, og dækker hele Aalborg Kommune. Målet er at støtte forældre, der gerne vil skabe forandringer derhjemme - blandt andet ved hjælp af engagerede frivillige forældrevenner, som kan gøre en stor forskel for en familie med udfordringer i hverdagen.

Som frivillig forældreven kommer du ud til en eller flere børnefamilier og støtter forældrene i deres forældrerolle. Opgaverne kan være meget forskellige alt efter, hvad forældrene ønsker at ændre i deres familieliv. Det kan være:

  • hjælp til at skabe struktur i hverdagen
  • hjælp til at få bedre redskaber til at kommunikere i hverdagen
  • sparring om opdragelse
  • ... eller andre udfordringer, forældrene oplever som et problem

Som forældreven matches du af den lokale koordinator med en familie, der har behov for støtte. Vi forventer naturligvis ikke, at du kan hjælpe med alle typer opgaver. Der vil blive indgået aftale med dig om, hvilke typer opgaver, du brænder for ud fra de interesser, erfaringer og kompetencer, du har.

Forældre har meget forskellige udfordringer, så der er helt sikkert noget, du kan støtte forældre med. Din faglige baggrund er ikke afgørende. Så har du situationsfornemmelse, er god til at lytte og har lyst til at gøre en forskel, så er der brug for dig.

Kilde: © KANTAR Gallup for Børne- og Socialministeriet

VIL DU OGSÅ VÆRE MED? 

Hjælp familier med at få overblik i hverdagen, kontakt:

 

Anne Nørby Nielsen og Helene Selmer Kristensen, koordinatorer i Aalborg Kommune.

Tlf.: 23 45 80 96

E-mail: annn@km.dk

 

Besøg også www.folkekirkensfamiliestotte.dk

Der er bud efter dig

Besøgstjeneste

Mange ældre er ensomme. Du kan gøre en forskel. Vi mangler frivillige i Vadum - Frederikshavn og Støvring Der er bud efter dig!

Forældreven

Hjælp en familie med at få enderne til at mødes. Vi mangler frivillige i Aalborg - Hadsund - Mors og Sæby Der er bud efter dig!


Der er bud efter dig

Folkekirken i Aalborg Stift sætter med kampagnen 'Der er bud efter dig' fokus på kirkens sociale arbejde.

Vi har udvalgt nogle af de mange aktiviteter, hvor kirken mangler frivillige hænder.

Kampagnen kører på facebook og instagram.

Kom med! Der er bud efter dig ...

Læs mere her...