Aalborg StiftUdvalgMellemkirkeligt Stiftsudvalg › Generalsækretær for Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte
Feedback

Generalsækretær: Vi skal udbrede forståelsen for andre religioner

Det skal handle om troens betydning i udviklings- og nødhjælpsarbejde i verden, når Det mellemkirkelige stiftsudvalg i Aalborg afholder åbent møde med generalsekretæren fra Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Quist-Sørensen.

29. september 2016

Birgitte Quist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, er inviteret til Det mellemkirkelige stiftsudvalgs årsmøde (Foto: Folkekirkens Nødhjælp)

Til Det mellemkirkelige stiftsudvalgs årsmøde kan alle kirkeligt interesserede blive klogere på aftenens tema om “Mødet med andre religioner – troens betydning i udviklings- og nødhjælpsarbejde i verden”.

Det er generalsekretæren fra Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Quist-Sørensen der fortæller om, hvordan forståelsen for diversiteten mellem mennesker er med til at forbedre nødhjælpen og finde fælles værdier:

“Tro er afgørende for de fleste mennesker i verden og derfor er det vigtigt at forstå religion og dens betydning i menneskers liv når man søger at hjælpe fattige og udsatte. I FKN arbejder vi ud fra kristne værdier, men med en forståelse, som omfavner alle mennesker uanset race, tro eller køn. Vi arbejder sammen med kirkelige partnere men også partnere fra andre trossamfund eller sekulære partnere, hvor vi kan finde fælles værdier”.

Udover mødet med Birgitte Quist-Sørensen vil der også være lejlighed for at høre lidt om den kirkelige studierejse til Færøerne, som en gruppe fra Aalborg Stift foretog sidst i juli i år.

Der vil til mødet blive tilbudt et mindre måltid mad og en kop kaffe eller te. Pladserne er begrænsede så skynd dig at tilmelde dig via mellemkirkeligt@gmail.com

Mødet holdes mandag den 14. November 2016 kl. 18:00-21:30 i Folkekirkens Hus, Aalborg.

Sidste tilmeldingsfrist er lørdag den 6. november – eller når alle pladser er optaget.