Stiftet arbejder med
Reformationsfejring

Reformationsfejring

Overalt i Aalborg Stift markerer vi 500-året for reformationen. Find spændende artikler og festlige arrangementer her.

Vil man blive klog på, hvad der har formet os som samfund og som enkeltpersoner. Så er man nødt til at kende noget til reformationen og Martin Luther.

Karsten Nissen, Folkekirkens teologiske rådgiver

Arrangementer 

Herunder finder du et udvalg af reformationsarrangementer i Aalborg Stift, men husk også at besøge din lokale sognehjemmeside. De fleste sogne har i år ét til flere reformationsarrangementer på programmet.
Hold dig også orienteret om reformationsarrangementer i resten af landet på hjemmesiden www.luther2017.dk 

30
sep

Værkstedskoncert med Folkekirkens Ungdomskor

I anledningen af 500 året for Luther afholder Folkekirkens Ungdomskor en åben værkstedskoncert i Budolfi Kirke,hvor cirka 60 korsangere fra Aalborg Stift kommer og synger under ledelse af korleder Anne Lise Quorning fra Fredens Kirke i Århus.Sangerne bliver akkompagneret af organist Thomas Abildgaard. Korsangerne mødes om formiddagen og arbejder med et nyskrevet værk ”Lutherrosen” af kendte danske salmedigtere og komponister. Koncerten varer en god halv times tid og der er gratis entré.

10
okt

Foredrag: Reformation og Bibel

Bibelselskabets Stiftsudvalg inviterer til foredrag omBibelen i reformationen.Udvalgsformand og provst Thomas Reinholdt Rasmussen fortæller omBibelens betydning for 500 år sidenog trækker tråde tilvore dages bibelbrug og bibeldebat. Alle er velkomne.Læs mere om arrangementet her

31
okt

Reformationsgudstjeneste

I anledning af 500-året for reformationeninviterer AalborgStift til en flot og festlig gudstjeneste i Budolfi Kirke. Gudstjenesten vil have etstærkt reformatorisk præg medfokus på evangeliet for folket.BiskopHenning Toft Bro er liturg og prædikant, mens organist Erling A. Thomsen og kantor Margrethe Østergaard står for den musiske ledelse. Der er fri adgang til domkirken, hvor tårnblæsere spiller i timen op til.Der er arrangeretekstra siddepladser i Folkekirkens Hus, hvortil gudstjenesten live-transmitteres.