Aalborg StiftLiv + Tro2017Marts › Samtaleløb er motion for krop og sjæl
Feedback

Samtaleløb er motion for krop og sjæl

For Margit Taagaard er motion og værdifulde samtaler vigtige ingredienser i et sundt liv.

15. marts 2017. Af Kamilla Bøgelund Hansen

Samtaleløb giver Margit Taagaard (grå bluse) et åndeligt skub. Initiativet er søsat af den lokale sognepræst Ann Sofi Lægsgaard Andersen (yderst til højre). (Foto: Privat)

44-årige Margit Taagaard går op i at leve sundt og løber blandt andet flere gange om ugen. Den fysiske træning har været udgangspunktet, indtil hun blev introduceret for samtaleløb arrangeret af den lokale sognepræst.

“Det er som at slå to fluer med et smæk. Det tanker én op både fysisk og mentalt”, fortæller hun.

Det er præsten i Jerslev-Hellum-Mylund Kirker, Ann Sofi Lægsgaard Andersen, som har taget initiativ til den lidt atypiske løbeklub, som Margit Taagaard efter egne ord er blevet ret tosset med. Her er snakketøjet vigtigere end løbetøjet, for det er samtalen, der er i centrum. Præsten sætter emnet, hvorefter løberne begiver sig ud på ruten to og to. Der er i alt afsat en time.

Åndelige vitaminer i hverdagen

Margit betegner sig selv som kristen, men kommer kun sjældent i kirken. Det betyder dog ikke, at eksistentielle spørgsmål ikke er vedkommende.

“Jeg har ikke selv været søgende, men når Ann Sofi sætter rammen med et emne, bliver jeg tvunget til at forholde mig til det. Vi taler om nogle vigtige emner, som jeg i hvert fald ikke umiddelbart tænker over, når hverdagen suser forbi. Og det føles godt at blive presset til at tage stilling. Det sætter mange tanker i gang, og jeg reflekterer meget over det efterfølgende. Jeg tager det med mig, nogle gange direkte hjem til familien ved aftensmåltidet.”

På seneste løbetur var emnet tvivl.

“Vi talte blandt andet om, at dét at tvivle mange gange opfattes negativt. Men tvivl er også positivt. Det er vigtigt at lytte til andre og ikke kun stå fast på sine egne holdninger. Jeg skal eksempelvis ikke gå rundt og tro, at jeg har den endegyldige sandhed. Men nogle gange er det selvfølgelig det nemmeste bare at lukke af for nogle af de svære ting,” reflekterer hun højt.

Læs også: Den gode samtale er livsopbyggende

Taknemmelighed har også været et emne, og netop dét rørte noget helt særligt i Margit.

“Taknemmelighed satte mange tanker i gang hos mig. Jeg følte virkelig, jeg havde noget, jeg skulle have fulgt op på. Det med at få sagt tak og fortælle folk, at de betyder noget. Det kan jeg godt glemme. Jeg kom i hvert fald i tanker om et par stykker, jeg havde forsømt og som jeg bagefter tog kontakt til.”

Samtaler med dybde

Margit Taagaard giver nu også de store emner nyt liv i andre sammenhænge.

“Jeg synes faktisk, jeg er blevet bedre til selv at tage nogle af de emner op, når jeg er sammen med andre. Så får samtalen ligesom mere dybde, end hvis vi blot taler om vind og vejr. Jeg føler på den måde, at jeg får mere ud af samværet med andre. Og så elsker jeg at høre andres mening, det sætter tanker i gang hos mig selv.”

Hun glæder sig til at modtage flere åndelige vitaminer ved næste samtaleløb, der finder sted fra Jerslev kirke den 21. april kl 16.00.

“Jeg kan kun opfordre andre til at prøve det. Det er virkelig fantastisk at løbe sammen og få talt om livet. Om man kender hinanden på forhånd eller ej har ingen betydning. Jeg vil næsten sige, at det kun er en fordel, hvis ikke man kender hinanden,” slutter hun.

TIP: Hent selv inspiration til et samtalemne i Dagens Ord