Aalborg StiftLiv + Tro2017Januar › Folkekirken vil i dialog med unge studiesøgende
Feedback

Folkekirken vil i dialog med unge studiesøgende

Folkekirken vil med en række nye kommunikationstiltag gøre de unge interesserede i teologistudiet og et arbejdsliv som præst.

17. januar 2017

Fotograf: Hans Ole Madsen

“Vi vil gerne fortælle de unge om, hvordan det er at være præst. At være præst er ikke bare et job, men en livsstil båret af tro, håb og kærlighed. Hver eneste dag bliver du inviteret inden for i menneskers liv. Det er dér, du gør en forskel.” siger sognepræst Erik Søndergård.

Sammen med et udvalg arbejder han aktivt med at synliggøre folkekirken som en attraktiv arbejdsplads. I sidste uge var han derfor på studiemesse i Odense, hvor 19 fynske gymnasier og uddannelsesinstitutioner deltog. Se indslag fra studiemessen her

Sidste år var folkekirken også repræsenteret på uddannelsesmesser i Aalborg og Aarhus, men arrangøreren i disse studiebyer er i mellemtiden gået konkurs.

“Vi arbejder lige nu på højtryk for at finde nye steder at møde de studiesøgende på,” fortæller Erik Søndergård og henviser til hjemmesiden Blivpræst.dk og facebooksiden af samme navn, som netop er lanceret.

Udvalget har desuden udgivet brochuren Brænder du for at give mening i menneskers liv?

Henning Toft Bro deltog selv på “Uddannelse uden grænser” i Aalborg Kongres og Kulturcenter sidste år og er positiv over for de nye initiativer, der skal støtte op om rekrutteringen af nye præster.

Se eller gense interviewet med Henning Toft Bro på uddannelsesmesse

For mere information kontakt Erik Søndergaard på Email eller mobil 29246806.