Aalborg StiftLiv + Tro2017Februar › Gudstjeneste fejrer kærligheden
Feedback

Gudstjeneste fejrer kærligheden

Valentinsdag er en oplagt anledning til at gøre noget særligt for det voksne publikum, mener sognepræst, som har sendt invitationer ud til tidligere og kommende brudepar i sit sogn.

3. februar 2017. Af Kamilla Bøgelund Hansen

Sussie Nygaard Foged inviterer til kærlighedsgudstjeneste i anledning af Valentinsdag. (Foto: Christian Roar Pedersen)

Sognepræst i Sønderholm og Frejlev kirker, Sussie Nygaard Foged, har valgt at holde en særgudstjeneste i anledning af Valentinsdag. Det er nemlig hendes erfaring, at folk gerne vil komme i kirke, når de bliver inviteret. Særligt de, som oftest kun kommer i kirke til højtider eller særlige anledninger som dåb og bryllup.

Derfor har hun i år taget initiativ til at sende invitationer ud til par, som er blevet viet i sognet inden for de seneste fem år. Samtidig har alle brudepar, der skal giftes i 2017, fået en hilsen. Hun håber nu at se nogle af de sognebørn, som hun ellers ikke – eller kun sjældent ser. Men alle er selvfølgelig velkomne.

“Gudstjenesten er for alle, som vil være med til at fejre kærligheden, men vi prøver især at række hånden ud til de sognebørn, som ikke i forvejen deltager i eksempelvis sogneaftner eller familiegudstjenester,” forklarer Sussie Nygaard Foged.

“Det er vigtigt, at vi ikke tænker kirken som noget forskelligt fra samfundet, men som en del af samfundet, og det gør vi ved at kigge rundt i sognet og komme med relevante tilbud,” mener hun.

Selvom Valentinsdag ikke optræder i Bibelen, så findes der en lang række tekster om kærlighed, der taler stærkt og udfordrende ind i vores liv.

“Kirken kan bidrage med et andet perspektiv end den kommercielle fejring med blomster og chokolade. Kirken kan tilbyde et rum til eftertænksomhed,” forklarer Sussie Nygaard Foged.

Hun fortæller, at omdrejningspunktet for Valentinsgudstjenesten ikke er den første lyserøde forelskelse, men dén kærlighed, som bærer én igennem de grå og kedelige dage. For her viser kærligheden sig stærkest, synes hun.

“Når man kan se på sin kvinde efter mange år og oprigtig sige at hun er smuk “med hvide tennissokker og uden make-up”, som Thomas Buttenschøn synger, så er der tale om ægte kærlighed i mine øjne.”

Valentinsgudstjenesten finder sted i Frejlev Kirke søndag den 12. februar kl 19.30. Aftenen er krydret med musik, et udvalg af kendte og nye sange samt smukke læsninger.

Valentinsdag er ifølge kalenderen den 14. februar, men det giver bedre mening at holde Valentinsgudstjenesten en rolig søndag aften, snarere end midt i en hæsblæsende uge, mener Sussie Foged, som håber tidspunktet også passer publikum.

Efter gudstjenesten udbringes en skål for kærligheden, når der i kirkecentret serveres bobler med lidt sødt til.

Læs mere om Valentinsgudstjenesten på Frejlev kirkes hjemmeside