Aalborg StiftLiv + TroLæs med dit barn › Bibelens skabelsesberetning
Feedback

Bibelens skabelsesberetning

I begyndelsen var der ingen jord, ingen himmel og heller ingen mennesker. Verden var tom. Der var kun mørke. Der var kun Gud. Så besluttede Gud sig for at skabe verden.

Tekst: Inger Røgild. Tegning: Peter Pedersen

I begyndelsen var der ingen jord, ingen himmel og heller ingen mennesker. Verden var tom. Der var kun mørke. Der var kun Gud. Så besluttede Gud sig for at skabe verden.

Den første dag skabte han lyset og skilte det fra mørket. Gud kaldte lyset dag, og mørket kaldte han nat.

Den anden dag skabte Gud himlen. Rundt omkring på himlen satte han små og store skyer, så det kunne regne ned på jorden.

Den tredje dag skabte Gud havet og landjorden. Og på land spirede træer, buske og blomster frem. Blomsterne duftede dejligt og havde alle mulige farver.

Den fjerde dag skabte Gud solen til at lyse om dagen og månen og alle stjernerne til at skinne om natten.

Den femte dag sagde Gud: “Der skal være liv i havene og på himlen”. Straks begyndte det at vrimle med liv i havene. Kæmpestore hvaler og bittesmå fisk svømmede rundt mellem hinanden. Og i luften fløj fugle rundt og sang de smukkeste melodier.

Den sjette dag sagde Gud: “Nu skal der være liv på jorden”. Og Gud skabte alle slags dyr, både små røde myrer og kæmpestore elefanter.

Til sidst tog Gud en stor klump jord og formede mennesket, så det lignede Gud. For at gøre mennesket levende, blæste han sin ånde ind gennem dets næsebor. Gud gav mennesket navnet Adam, som betyder menneske. Af Adams ene ribben skabte han kvinden. Og han kaldte hende Eva, som betyder liv.

Da Gud var færdig med sit arbejde, så han ud over det alt sammen og syntes, at det var godt. Det var blevet, som han havde ønsket sig.

Den syvende dag hvilede Gud sig.